Hygienetips FØR matlaging

Hygiene, hygiene, hygiene - Et ord du helt sikkert har hørt hundre ganger, men vet du egentlig hva god hygiene er på kjøkkenet? I denne episoden skal vi snakke om tre ting vi bør gjøre FØR vi begynner å lage mat. For det hjelper ikke å være en god kokk, hvis maten gjør oss syk, sant?

Relevante kompetansemål til episoden

  • bruke redskap, grunnleggende teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse

Oppgave

Lytt til denne episoden og fortell en klassekamerat om hva som er viktig å huske på før en setter i gang med å lage mat på kjøkkenet. Kanskje dere sammen kan lage en hygiene-plakat med deres gode tips, å henge plakaten opp på mat- og helsekjøkkenet.

I neste episode

Fortsetter vi å snakke mer om hygiene - men da om viktigheten av god hygiene UNDERVEIS i matlagingen. Podkastserien er en læringsressurs som er utviklet for bruk i mat- og helseundervisningen. Podkastserien tar utgangspunkt i kompetansemål etter 7. trinn, men flere av episodene kan også tilpasses for yngre og eldre elever.

Om Mat- og helsepodden

Podkasten er utviklet av Karoline Nordal, høgskolelektor ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag, HVL, og har mastergrad i Fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø. Nordal har flere års erfaring fra Smaksverkstedet (Folkelig), og har gjennom dette arbeidet reist rundt på ulike skoler og SFO i Bergen og formidlet matglede og matkunnskap til barn og unge.