Den viktige håndvasken

Tenk hvor mange ganger i livet du allerede har vasket hendene dine? Det er mange! Men har du tenkt på hvor mange ganger til du skal vaske hendene dine resten av livet? Det er jammen ikke få. Så la oss en gang for alle lære oss hvordan vi utfører en skikkelig god håndvask, dere. Å vaske hender kan faktisk være gøy... bare lytt til denne episoden og la deg inspirere!

Relevante kompetansemål til episoden

  • bruke redskap, grunnleggende teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse

Oppgave

Lag en egen håndhygiene-sang med f.eks. din kjøkkengruppe i mat og helse. Sangen skal vare mellom 30-60 sekunder, og skal synges mens dere vasker hendene. Kanskje gruppen din finner på en gøy håndhygiene-dans også? Syng og vis deres håndhygienesang/dans for de andre i klassen. Her er det bare å la kreativiteten ha det gøy.

I neste episode fortsetter vi å snakke om hygiene - men da om viktigheten av god hygiene FØR matlagingen.

Om Mat- og helsepodden

Podkastserien er en læringsressurs som er utviklet for bruk i mat- og helseundervisningen. Podkastserien tar utgangspunkt i kompetansemål etter 7. trinn, men flere av episodene kan også tilpasses for yngre og eldre elever. Podkasten er utviklet av Karoline Nordal, høgskolelektor ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag, HVL, og har mastergrad i Fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø. Nordal har flere års erfaring fra Smaksverkstedet (Folkelig), og har gjennom dette arbeidet reist rundt på ulike skoler og SFO i Bergen og formidlet matglede og matkunnskap til barn og unge.