Mat- og helsekonferansen 2021
Mat- og helsekonferansen 2021 ble arrangert på OsloMet. Tema for konferansen var knyttet til innføringen av nye læreplaner, og tittelen var «Med mat- og helsefaget inn i framtida: Fagfornyelse, forankring og forskning».
Program
Velkommen
09.30 – 10.00 Registrering, kaffe og lett servering
10.00 – 10.45 Åpning av konferansen
Fagfornyelse og forskning
10.45 – 11.05 Fagfornyelse, forankring og forskning
Inger Lise Fevang Jensen, tidligere styreleder Landslaget for mat og helse i skolen.
11.05 – 11.20 Kulturelt innslag
11.25 – 11.45 Oppdatering av de nordiske ernæringsanbefalingene: helsefremmende og bærekraftige
Anne Høyer, seniorrådgiver, faglig prosjektsekretær Nordic Nutrition Recommendations 2022, Helsedirektoratet.
11.45 – 12.05 Presentasjon av postere.
12.05 – 13.00 Minglelunsj
Læreplan, kompetanse og rekruttering
13.00 – 13.20 Tidlig innsats i mat- og helse, 1. – 4. trinn.
Merete H. Helland, førsteamanuensis, Universitetet i Stavanger.
Eli Kristin Aadland, førsteamanuensis, Høgskulen på Vestlandet.
13.20 – 13.40 Mat- og helsefagets ubrukte potensial – med perspektiver på framtida.
Cecilie Beinert, førsteamanuensis, Universitetet i Agder.
13.40 – 14.00 Med utgangspunkt i kompetansen elevene viser? Om læreres undervisning i matlaging på ungdomstrinnet.
Karen Lassen, førsteamanuensis, Universitetet i Sørøst-Norge.
14.00 – 14.20 Mat- og helsefaget og yrkesfag i videregående opplæring.
Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og Drikke.
14.20 – 15.10 Minglepause med lett servering
Mat og helse – fra ernæring til fellesskap
15.10 – 15.30 Et historisk blikk på mat og spisevaner i Norge.
Annechen Bahr Bugge, forsker I, Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.
15.30 – 15.50 Mat og måltider i skolen: En helhetlig tilnærming for læring, mestring og trivsel.
Eva Rustad de Brisis, seniorrådgiver, Helsedirektoratet.
15.50 – 16.10 Måltidet i LK20.
Eldbjørg Fossgard, professor emerita, Høgskulen på Vestlandet.
16.10 – 16.50 Praksiserfaringer fra mat- og helselærere.
Erfaringer fra 4. trinn,
Ellen Bakken, Løkeberg skole
YouTube: Synnøves kjøkken,
Synnøve Helland, Iglemyr skole.
Hvordan jobbe med bærekraft på ungdomstrinnet?
Sigrid Bye-Bakke, Klæbu ungdomsskole.
16.50 – 17.00 Med LMHS og mat- og helsefaget inn i framtida!
Eli Kristin Aadland, styreleder Landslaget for mat og helse i skolen.
Les mer om fordelene med å være medlem i Landslaget for mat- og helse i skolen