Kokebok for alle - Fra boller til burritos

Kokebok for alle er en grunnleggende kokebok for den som vil lage god og sunn mat! Selv uten mye forkunnskaper vil du lykkes med å lage mat etter oppskriftene.

kokebok for alle 16_9.jpg

Målgruppe

Kokeboken er utviklet for mat- og helsefaget på ungdomsskolen, men kan brukes av alle som ønsker en grunnleggende kokebok med enkle, sunne og gode oppskrifter. Boken er utarbeidet av Helsedirektoratet.

Bokens oppbygging

Boken er oversiktlig og enkel å bruke. Sammen med oppskriftene får du også serveringstips og informasjon om hvordan de ulike rettene kan inngå som del av et helsefremende- og bærekraftig kosthold. Boken inkluderer også informasjon om de vanligste råvaregruppene, kostrådene, de viktigste næringsstoffene, samt matmerking og råd om hygiene.

Digital kokebok

Kokeboken er digitalt tilgjengelig og kan leses både fra smarttelefoner, nettbrett, eller pc. En klikkbar innholdsfortegnelse tar deg raskt til kapittelet du ønsker å lese. Skriftstørrelsen kan endres, og bilder kan forstørres i et eget vindu. En innebygget talesyntese vil være tilgjengelig for opplesing av all tekst i boken. Kokeboken kan lastes ned for bruk uten nettilgang.

Personlig kokebok

Skoleelever får tilgang til en personlig kokebok gjennom pålogging via FEIDE. Elevene får da mulighet til utheving av tekst i ulike farger, å skrive inn egne notater og å legge til bokmerker.