Kokebok for alle - Fra boller til burritos

kokebok 16_9.jpg

«Kokebok for alle» er en grunnleggende kokebok for den som vil lage god og sunn mat! Selv uten mye forkunnskaper vil du lykkes med å lage mat etter oppskriftene.

Last ned Kokebok for alle

Digital Kokebok for alle, bokmål (Unibok.no)
Digital Kokebok for alle, nynorsk (Unibok.no)
Informasjon til lærer om Kokebok for alle
Brukerstøtte: Slik kommer du i gang med Unibok

«Kokebok for alle – fra boller til burritos» er en grunnleggende kokebok som er utviklet spesielt med tanke på mat og helsefaget i ungdomsskolen. Oppskriftene med serveringsforslag er eksempler på hvordan kostrådene kan brukes i praksis. Økt kunnskap om mat og praktiske ferdigheter i matlaging kan være med å legge grunnlaget for et sunt kosthold og er viktig i arbeidet med å bedre folkehelsen gjennom gode levevaner.

Boken er oversiktlig og enkel å bruke. En klikkbar innholdsfortegnelse tar deg raskt til kapittelet du ønsker å lese, og med en enkel søkefunksjon kan man gjøre fritekst- og sidetallssøk. Søkeord vil vises i kapittelinndelingen og i løpende tekst. Boken er laget med responsivt design som gjør at den tilpasser seg skjermen man jobber på. Man kan dermed lese kokeboken fra smarttelefoner, nettbrett, Mac eller PC.

Den digitale kokeboken gir mulighet for god tilrettelegging for ulike behov. Skriftstørrelsen kan endres, og bilder kan forstørres i et eget vindu. En innebygget talesyntese vil være tilgjengelig for opplesing av all tekst i boken.

Skoleelever får tilgang til en personlig kokebok gjennom pålogging via FEIDE. Elevene får da mulighet til utheving av tekst i ulike farger, å skrive inn egne notater og å legge til bokmerker.

Kokeboken kan lastes ned for bruk uten nettilgang. Dette gjøres uten krav om nedlasting av ytterligere programvare. Bruk av studieverktøy vil være tilgjengelig uten nettilgang.