Verktøy

Viser 9 treff

Bra mat i barnehagen

Bra mat i barnehagen er et hefte som gir gode tips, råd og oppskrifter skreddersydd for barnehagebarn.

Brødskala'n

Grove brød er næringsrike, og gir god metthetsfølelse. Brødets grovhet kan ikke avgjøres utfra fargen på brødet, men Brødskala'n gjør det enkelt å velge grovt.

Egget – heilskapleg læring i barnehagen

Dei nasjonale sentera har på oppdrag frå Udir laga filmar om heilskapleg læring i barnehagen. Heilskapleg læring handlar om å skape samanhengar på tvers av fagområda i rammeplanen.

Fruktfat

Fem om dagen

Bli en "5om dagen" barnehage. Opplysningskontoret for frukt og grønt tilbyr gratis materiell til barnehager.

Fiskesprell i barnehagen

Fiskesprell er eit nasjonalt kostholdsprogram, og eit ledd i det førebyggjande folkehelsearbeidet i fylkeskommunane.

Matjungelen Barnehage

Matjungelen Barnehage er et verktøy for dere som jobber i barnehagen. Målet er at dette verktøyet skal inspirere dere og være til hjelp i arbeidet med mat- og måltidsglede i deres barnehage.

Nøkkelhullet

Nøkkelhullet er et symbol som gjør det enkelt å velge sunnere matvarer innenfor ulike matvaregrupper. Varer som har dette merket inneholder mer fiber og fullkorn, og mindre fett, sukker og salt.

Samtaleverktøy om barn, kosthold og aktivitet

«Gode vaner for god helse – barn, kosthold og fysisk aktivitet» er et samtaleverktøy som helsesykepleiere og annet fagpersonell kan bruke i samtale med barn og foresatte.

Sjekkliste for nasjonal faglig retningslinje for mat og måltid i barnehagen

Disse sjekklistene er utviklet til deg som leder eller ansatt i barnehagen, er helsesykepleier eller andre som er opptatt av trivelige måltider og et variert og godt mattilbud i barnehagen.