Merking av mat
Merkingen av mat er en viktig del av både mattrygghet, informasjonsplikt og kundeservice. Det gjelder både for allergikere, personer med spesielle behov, og alle som vil vite hva de spiser.

Mat som lages og serveres på skolen skal kun merkes med informasjon om ingredienser som kan gi allergi eller intoleranser (allergener). Det er 14 bestemte allergener som dere skal informere om:
| 1* | Gluten | 8* | Nøtter | 
| 2 | Skalldyr | 9 | Selleri | 
| 3 | Egg | 10 | Sennep | 
| 4 | Fisk | 11 | Sesamfrø | 
| 5 | Peanøtt | 12 | Sulfitt | 
| 6 | Soya | 13 | Lupin | 
| 7 | Melk | 14 | Bløtdyr | 
| 1* kornslag skal spesifiseres | |||
| 8* spesifiser gjerne type | |||
Informasjonen om allergenene skal være skriftlig tilgjengelig direkte for elevene. De ansatte som er tilknytte skolematordningen bør også kjenne til hvilke allergener maten inneholder, men elevene skal enkelt kunne finne informasjonen uten å måtte spørre.
Opplysningene kan gis på menyen, på et skilt, på skjerm eller på en plakat, for eksempel slik:

Les mer om merking av mat på Mattilsynets nettside.