Økonomi
Salatbaren kan bestå av rimelige råvarer og bidrar til at kostnadene per porsjon holdes på et moderat nivå.

Salatbar krever mer tidsressurser enn kornblandinger og grøt og korn, men med god kjøkkenlogistikk, gode serveringsløsninger og rutiner, er dette en effektiv måte å lage og servere et godt måltid mat til mange med flere variasjonsmuligheter.
Servering i barløsning bidrar også til å redusere matsvinn. Bruk bakker eller serveringsskåler som er tilpasset forbruket, slik at dere kan fylle de opp og de ser fulle og bugnende ut uten at det settes frem for mye mat. Fyll heller på oftere.
Ved salg av salat
Dersom salatbaren er en del av et mattilbud for salg til elevene, kan den tilbys til fastpris for lite eller stort beger, eller selges på vekt. Det er ønskelig med en gunstig pris som gjør salatbaren til et foretrukket valg for de fleste elevene. Vær oppmerksom på at produkter av lavere ernæringsmessig kvalitet og pris kan utkonkurrere salatbaren. Dette må dere ta hensyn til i prissetting og produktplassering.