Hvem passer det for?
Salatbar er et smakfullt og variert tilbud for alle skoletrinn, enten som gratis skolemat eller kantinesalg, men krever noe utstyr og ressurser.

Salatbar kan tilbys som gratis skolemåltid eller selges i kantinen, og passer på alle skoletrinn; barneskole, ungdomsskole og videregående skole. De yngste elevene trenger gjerne veiledning i servering når det kommer til porsjonsstørrelse. Innarbeiding av gode rutiner er viktig.
Skoler som har fasiliteter for kok og kjøl, og helst frys, servering og tørrvarelager, har gode forutsetninger for å tilby salatbar. Noe storkjøkkenutstyr for tillaging og servering gjør arbeidet mer effektivt. Les mer om anbefalt utstyr.
Det trengs også minimum én matansvarlig. Det må være ansatte som har tid og ressurser til å lage og servere maten, samt renhold. Det passer derfor på skoler som har et noe høyere budsjett til råvarer og arbeidstid, enn det som trengs for enkle kornblandinger og grøt og korn.