Utstyr
Solid og praktisk utstyr er mer bærekraftig og effektiviser arbeidstiden når man lager og serverer mat til mange.

Storkjøkkenutstyr etter Gastronorm-standarden (GN) er laget for å servere mat til mange. Følgende utstyr kan være et godt utgangspunkt for servering av kornblandinger:
- Geidervogn i mål for GN1/1
- Plastboks med lokk GN 1/1, 10 cm høy (disse passer inn i Geidervognen og kan stables oppå hverandre)
- Litermål / 2-liter
- Spiseskje i tre
- Beger til servering (250 ml, velg gjerne et beger med høye kanter)
- Serveringsskje (33 cm)

Servering
Det anbefales å servere kornblandinger i servise som kan vaskes og gjenbrukes. Ved engangsemballasje, velg papp. En annen løsning for servering kan være å ha muligheter for å vaske sitt eget beger og bestikk. Det kan være lurt å vurdere innkjøp av en oppvasklinje ved oppgraderinger av bygg eller nybygg, da dette er tidsbesparende og kan redusere kostnader til engangsemballasje.
Servering fra to sider gjør at mange kan forsyne seg raskt. GN-bokser og bakker passer i kjøle- og serveringsdisker som følger GN-standarden, og kan brukes både til oppbevaring og servering.
Tips!
- Test dere frem til tre – fire blandinger sammen med noen elever.
- Nummerer, lag navn og lapper med innhold og allergener.