Hvem passer det for?

Kornblandingene passer for alle aldersgrupper og kan serveres som gratis skolemat eller selges rimelig i skoler som har kantine/utsalg av mat. Slik kan elevene få tilgang til et mettende måltid i løpet av skoledagen.

kornblandinger-svenningsen.jpg
Foto: Matvalget / Svenningsen

Kornblandinger passer på alle skoletrinn; barneskole, ungdomsskole og videregående skole. De yngste elevene trenger gjerne veiledning i servering når det kommer til porsjonsstørrelse. Innarbeiding av gode rutiner er viktig.

Kornblandinger er det enkleste skolemåltidet, noe som er gunstig for skoler med begrensede kjøkkenfasiliteter og budsjett (råvarer og tid). Kornblandinger er likevel godt og mettende til både frokost og lunsj. Dette er også en løsning for mat som kan stå fremme og være tilgjengelig gjennom skoledagen. 

Praktisk å ha i bakhånd

Blandingene er praktiske å lage opp og ha stående for å servere lett for hånden, uten å få svinn. Da har man noe i bakhånd dersom andre planer ikke kan gjennomføres, for eksempel ved sykdom i personalgruppen, kurs eller annet. 

For skoler som tilbyr ulik mat gjennom dagen i en kantine, kan kornblandinger være fint å ha i disken på morgenen før dagens bakst er ferdig. Det kan også fungere som en buffer dersom det kommer flere enn forventet.