Fullverdig måltid – for kosthold, klima og miljø

Kornblandingene er satt sammen av fullkorn, frukt og bær, nøtter og frø, og serveres med melk - et enkelt, rimelig og godt alternativ i et ellers variert kosthold.  

Frokostblanding_BRK_03009_Foto_Nadin_Martinuzzi.JPG
Foto: brodogkorn.no / Nadin Martinuzzi

Kosthold

Fullverdig skolemat består av mat fra tre matvaregrupper - grønnsaker, frukt eller bær, karbohydrater og proteiner. De enkle kornblandingene bidrar ikke til økt inntak av matvarer som grønnsaker, fisk eller sjømat, men kan regnes som fullverdig skolemat ved å tilsette frisk frukt, bær eller grønnsaker ved siden av. Kornblandingene er uten tilsatt sukker, men kan få sødme fra frukt og bær. 

Les mer om fullverdig skolemåltid.

Klima og miljø 

Kornblandinger med melk kan være en del av et kosthold som også tar hensyn til klima og miljø. Kornblandingene er laget fra bunnen av med rimelige basisvarer - korn og melk. Det gir økonomisk og praktisk fleksibilitet til å ta ekstra klima- og miljøhensyn. Både korn og melk kan være norske hele året. Frukt og bær kan spises friske i sesong, eller fryst og tørket hele året.

Les mer om klima – og miljøhensyn innenfor hvert kostråd (helsedirektoratet.no)