Økonomi
Måltidsløsningen "grøt og korn" består av rimelige råvarer og bidrar til at kostnadene per porsjon holdes på et moderat nivå.

Måltidsløsningen "grøt og korn" krever noe mer tidsressurser enn kornblandinger, men med god kjøkkenlogistikk, gode serveringsløsninger og rutiner, er dette en effektiv måte å lage og servere et godt måltid mat til mange med flere variasjonsmuligheter.
Servering i barløsning bidrar også til å redusere matsvinn. Bruk bakker eller serveringsskåler som er tilpasset forbruket, slik at dere kan fylle de opp og de ser fulle og bugnende ut uten at det settes frem for mye mat. Fyll heller på oftere.
Ved salg av korn og grøt
Dersom grøt og korn er en del av et mattilbud for salg til elevene, kan den tilbys til fastpris for lite eller stort beger, eller selges på vekt. Salg av grøt og korn gir valgmuligheter og kan prissettes slik at det blir økonomisk tilgjengelig for mange elever.
Vær oppmerksom på at produkter av lavere ernæringsmessig kvalitet og pris kan utkonkurrere grøt og korn. Dette må dere ta hensyn til i prissetting og produktplassering.