Hvem passer det for?

Et mattilbud med grøt og korn passer både som frokost, lunsj eller som mellommåltid gjennom dagen.

kornbar2-matvalget.jpg
Foto: Matvalget

Korn og grøt er godt og mettende når som helst på dagen og kan passe på alle skoletrinn; barneskole, ungdomsskole og videregående skole. De yngste elevene trenger gjerne veiledning i servering når det kommer til porsjonsstørrelse. Innarbeiding av gode rutiner er viktig.

Skoler som har fasiliteter for kok og kjøl, og helst frys, servering og tørrvarelager, har gode forutsetninger for å tilby grøt og korn. Noe storkjøkkenutstyr for tillaging og servering gjør arbeidet mer effektivt. Les mer om anbefalt utstyr.

Det trengs også minimum én matansvarlig. Det må være ansatte som har tid og ressurser til å lage og servere maten, samt renhold. Det passer derfor på skoler som har et noe høyere budsjett til råvarer og arbeidstid, enn det som trengs for enkle kornblandinger.