Utstyr
Solid og praktisk utstyr er mer bærekraftig og effektiviser arbeidstiden når man lager og serverer mat til mange.

Storkjøkkenutstyr etter Gastronorm-standarden (GN) er laget for å servere mat til mange. Brett, bakker, lokk, dørslag, fat, traller, serveringsdisker, beholdere, kjøleskap og ovner finnes i GN-standarden. GN-bakker i stål, i ulike størrelser, kan brukes til bløtlegging, kok, kjøl og servering. Med lokk vil bakker kunne stables oppå hverandre.
For den aller enkleste varianten av et brødmåltid, med ferdig oppskåret brød og pålegg, trengs kjølekapasitet, litt tørrvarelager og god frysekapasitet for å fryse brød (viktig for lavest mulig matsvinn). Skjærefjøler og kniver for å kutte grønnsaker og frukt er også nødvendig. For å tilberede ulike typer kaldt og varmt pålegg, vil utstyrsbehovet være ganske likt som i salatbar.
Det er behov for mer utstyr dersom dere skal bake brød eller lage pålegg. Det kan da være hensiktsmessig å investere i storkjøkkenutstyr, avhengig av hvor mange dere lager mat til.
For baking til mange anbefales
- Bakker med lokk til å blande og heve deigen (stål eller plast) og geidervogn
- Eventuelt blandeboller i ulike størrelser (som kan stables)
- Stålbakker for å steke brød i focacciaform
- Kombidamper
- 5-liters mål
- Slikkepott
- Deigskrape
- Stålskrubb til oppvask
