Det samiske perspektivet i mat og helse-faget
I dette webinaret vil lærere få faglig påfyll og inspirasjon til arbeid med det samiske perspektivet i mat og helse-faget. Màret vil blant annet snakke om hvordan samisk matkultur både kan brukes som utgangspunkt for å ta vare på helsa og naturen rundt oss.
Program
- Kort introduksjon og praktisk informasjon v/ Ingrid L. Djupegot
- Samisk matkultur v/ Màret Ravdna Buljo
Fagfornyelsen inneholder kompetansemål på alle årstrinn knyttet til samisk kultur, og i tråd med kompetansemålene skal elevene både tilegne seg kunnskap om samisk matkultur og lære om samiske metoder for å tilberede og konservere mat.
Innleggsholder
Màret Ravdna Buljo er matformidler og reineier, og har også bidratt i arbeidet med informasjonsheftet «Samisk kulturforståelse i barnehage og skole». Hun er opptatt av å formidle samisk matkultur, og i 2019 vant hun Ingrid Espelid Hovig`s matkultur-pris.