Mat- og helsekonferansen 2024
Mat- og helsekonferansen 2024 arrangeres på Universitetet i Stavanger, 14. november. Tema for årets konferanse er det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring.
Kort om konferansen
Dato: 14. november
Tid: 09.00 – 16.30
Sted: Universitetet i Stavanger, campus Ullandhaug (Kjell Arholms hus).
Konferansen strømmes via Teams fra kl 09:15.
Program
09.00 - 09.30 Ankomst og registrering.
09.30 - 09.45 Åpning av konferansen.
09.45 - 09.50 Kulturelt innslag.
Elever ved Stavanger katedralskole Bjergsted
09.50- 10.15 St. Meld. 5-10 i lys av de praktisk-estetiske fagene.
Geir Røsvoll, leder i Utdanningsforbundet
10.15- 10.45 Drill og hvit saus på timeplanen.
Elise Farstad Djupedal, stipendiat i pedagogikk, NTNU
10.45 -11.00 Pause.
11.00- 12.00 Skolehage som læringsarena.
- Et overordnet blikk på skolehage som læringsarena.
Camilla Sandvik & Grete M. Grande, Nord universitet - Skolehage på Vardheia Skole.
Erik Jåtten & Tove Katrin Chermette - Skolehage på Sola Ungdomsskole.
Cathrine Sæbø
12.00- 13.00 Lunsj.
13.00 - 13.30 Elevmedvirkning i mat- og helsefaget.
Rim Sofie Khalid, Elevorganisasjonen
13.30 – 14.00 Folkehelse og livsmestring i lys av skolens danningsoppdrag.
Ellen Nesset Mælan, Høgskolen i Innlandet
14.00-14.45 Workshop: Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema – Muligheter og utfordringer i mat og helse.
14.45-15.15 Pause.
15.15-16.00 Vurdering i mat og helse.
Åshild Woldstad, Mat og helse i skolen og Anne-Marit Haugland, lærer i mat og helse
16.00-16.15 Utdeling av posterpris, oppsummering og avslutning.
Strømming og opptak
Mat- og helsekonferansen strømmes live via Teams fra klokken 09:15 (også tilgjengelig for personer utenfor UiS). Opptak av sendingen blir publisert i etterkant.
Presentasjon av poster
Forskere, studenter, undervisere og lærere fra grunnskole og høyere utdanning i mat og helse inviteres til å dele kunnskap, resultater og erfaringer på Mat- og helsekonferansen 2024. Vi oppfordrer særlig lærere til å dele praktiske eksempler fra undervisningen, gjerne knyttet til tema folkehelse og livsmestring. Forskningsfunn eller undervisningsopplegg presenteres som poster.
Poster
En poster (plakat) er en visuell fremstilling av forskningsresultater, prosjekter, undervisningsopplegg eller andre praksiserfaringer. Målet med en poster er å presentere informasjon eller forskning på en konsis og appellerende måte, for å legge grunnlag for en faglig diskusjon. Se eksempler på postere som har blitt presentert på tidligere konferanser.
For å melde på poster sender du et skriftlig sammendrag av posterens innhold (maks 200 ord) på e-post til indj@hvl.no.
Frist for påmelding av poster: 27. oktober 2024
Postere vurderes fortløpende, og utvalgte posterforfattere vil bli invitert til å gi en kort muntlig presentasjon av posteren.
Følgende informasjon inkluderes i e-post:
- Tittel på poster
- Navn og arbeidssted til forfattere
- Sammendrag av posterens innhold (maks 200 ord)
Beste poster premieres, og det er en publikumspris og en fagpris.
Vurderingskriterier fagpris
- Blikkfang
- Tydelig budskap
- Strukturert og gjennomarbeidet
- Faglig innhold med klar relevans for mat- og helsefaget
- Hensiktsmessig bruk av figurer, bilder, tabeller
- Helhetsinntrykk
På konferansedagen henges posterne opp utenfor konferanselokalet mellom kl. 09.00 og 09.30.
Alle postere presenteres i størrelse A1 (594 x 841 mm).
Mer informasjon?
For spørsmål eller behov for ytterligere informasjon om konferansen, kontakt Ingrid Laukeland Djupegot
Informasjon om kollektivtransport i Stavanger (kolumbus.no)
Om konferansen
Mat- og helsekonferansen er en årlig konferanse som arrangeres i samarbeid mellom Mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet ved Høgskulen på Vestlandet og en høyere utdanningsinstitusjon som tilbyr utdanning i mat og helse. Årets utdanningsinstitusjon er Universitetet i Stavanger.