Mat- og helsekonferansen 2023
Mat- og helsekonferansen 2023 hadde spennende innlegg om blandt annet tverrfaglighet og dybdelæring, matkulturelle minoriteter og presentasjon av det nye kapitlet om ultra-prosessering i kostrådene.
Dato: 26. oktober
Tid: 09.30 – 17.00
Sted: Campus Vestfold, Universitetet i Sørøst-Norge, Raveien 215, 3184 Borre
Program
Årets konferanse byr blant annet på spennende innlegg om tverrfaglighet og dybdelæring, matkulturelle minoriteter og presentasjon av det nye kapitlet om ultra-prosessering i kostrådene. I tillegg blir det lagt opp til praksisdialog med kollegaer i mat og helse og presentasjon av ny forskning på faget mat og helse.
09.00 – 09.30 Ankomst og registrering
09.30 – 09.45 Åpning av konferansen
09.45 – 09.50 Kulturelt innslag
09.50 – 10.30 Dybdelæring og tverrfaglighet
Bjørn Bolstad, seniorrådgiver og fungerende daglig leder ved FIKS, Universitetet i Oslo
10.30 – 10.45 Pause
10.45 – 12.00 Matkulturelle minoriteter
Introduksjon til tema: Kristin Gregers Eriksen, førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge
Muslimsk veiviser: Yasmin Elmousaoui og Zeynab Bouhedjeur
Romsk veiviser: Safira Josef
12.00 – 13.00 Lunsj
13.00 – 14.00 Parallellsesjoner
Parallell 1a) Praksisdialog del 1
Tema 1: Hvordan bruke matkulturelle minoriteter på egen skole som en ressurs i mat og helse-undervisning?
Tema 2: Hvordan bruke nærmiljøet i mat og helse-undervisning?
Parallell 1b) Forskning
Tema 1: Evaluering av de praktisk-estetiske fagene i fagfornyelsen, LK20
Tema 2: En smakebit av aktuell forskning på faget mat og helse
14.00 – 14.30 Tverrfaglig mat og helse
14.30 – 15.00 Pause
15.00 – 15.30 Nye kostråd: Kapittel om ultraprosessert mat
Elling Bere, professor og seniorforsker Folkehelseinstituttet/Universitetet i Agder
15.30 – 16.00 Kritisk literacy og multimodale tekster - elevers arbeid med "grønnvasket" markedsføring av junkfood
Kirsten Linnea Kruse, førsteamanuensis Universitetet i Sørøst-Norge
16.00 – 16.30 Spørretime - Få svar på det du lurer på om faget mat og helse
16.30 – 16.45 Oppsummering og avslutning
Om konferansen
Mat- og helsekonferansen er en årlig konferanse som arrangeres i samarbeid mellom Mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet ved Høgskulen på Vestlandet og en høyere utdanningsinstitusjon som tilbyr utdanning i mat og helse. Årets utdanningsinstitusjon er Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold.