Mat- og helsekonferansen 2019
Mat- og helsekonferansen 2019 ble arrangert på Universitetet i Agder sitt campus i Kristiansand. Tema for konferansen var fagfornyelsen og den nye læreplanen i mat og helse.
Opptak fra konferansen
Fagfornyelsen (uia.no) Hva er nytt? (uia.no) Vurdering (uia.no) Utprøving av eksamen (uia.no)
Program
09:30 – 10:00 Registrering, montering av postere. Kaffe/te og enkel servering
Fagfornyelsen
10:00 – 10:10 Velkommen
Kristian Andersen, Ledergruppa Avdeling for lærerutdanning, UiA
10:10 – 11:45 Mat og helse i fagfornyelsen
Reidunn Aarre Matthiessen, Utdanningsdirektoratet
Cathrine Fulland, leder for læreplangruppa i mat og helse
11:45 – 12:45 Lunsj i Lilletunstova ved kantinen
Aktuell forskning
12:45 – 13:15 Hva trenger mat- og helselærere å vite om ny ernæringsforskning?
Nina Cecilie Øverby, Toppforskningssenteret Lifecourse Nutrition
13:15 – 13:45 LifeLab mat og helse
Cecilie Beinert, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
13:45 – 14:15 Smakens didaktikk i mat og helse
Karen Wistoft, Høgskulen på Vestlandet / Aarhus universitet
14:15 – 15:00 Poster og stand
Mat og helse i skolen
15:00 – 15:25 Matmot og matneofobi
Sissel Helland, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
15:25 – 15:50 En ny læringsressurs for arbeid med fagfornyelsens tverrfaglige tema
Therese H. Røst, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, HVL
15:50 – 16:00 Avsluttende ord