Mat- og helsekonferansen 2018
Mat- og helsekonferansen 2018 ble arrangert på Høgskulen på Vestlandet sitt campus i Bergen. Konferansen hadde fokus på vurdering for læring i mat og helse, den pågående fagfornyelsen, samt siste nytt om forskning på faget mat og helse.
Program
09:30 – 10:00 Registrering, montering av postere
Servering av kaffe/te, vann, frukt og grønt
Vurdering for læring i mat og helse
10:00-10:10 Velkommen
10.10 – 11:25 «Tobias klarer å velge varer etter etiske og bærekraftige kriterium»
Åshild Woldstad, Seniorrådgiver, Bhg., utdannings og barnevernsavd., Fylkesmannen i Buskerud
11:25 – 11:45 (Tittel kommer, tema er vurdering for læring)
Helen Johannessen, Høgskolelektor, Institutt for idrett, kosthold og naturfag, HVL
11:45 – 12:45 Lunsj i kantinen
Aktuell forskning
12:45 – 13:00 Lærernes erfaring med atferdsutfordring i mat- og helseundervisningen
Carlla-Michelle Louise Marchong Eidesund, Masterstudent, Fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø, HVL
13:00 – 13:20 Bra mat – hva forskningen forteller oss
Astrid Bjerkås, Senior kommunikasjonsrådgiver, Kommunikasjon og samfunn, Veterinærinstituttet
Gro Haarklou Mathisen, Prosjektleder, Vitenskapskomiteen for mat og miljø
13:20 – 14:00 Hvordan kan rutiner bli en del av vurderingsarbeidet?
Karen Lassen, Høgskolelektor/Stipendiat i Pedagogiske ressurser og læreprosesser, USN
14:00 – 15:00 Posterpresentasjoner – eget program kommer
Fagfornyelsen
15:00 – 15:30 Hva er kjernen i mat og helse?
Anne Merete Selvik Ask, Dosent, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder
15:30 – 15:55 Mat og kommunikasjon i et flerkulturelt klasserom
Eva Mila Lindhardt, Høgskolelektor, Institutt for pedagogikk, samfunnsfag og religion, HVL
15:55 – 16:00 Avsluttende ord