Mat- og helsekonferansen 2022

Mat- og helsekonferansen 2022 gjennomførtes i Levanger 3.november. Tema for konferansen var smak og bærekraft.

Program

Dato: 03.11.22
Tid: 09.00 - 17.00
Sted: Campus Røstad i Levanger
Høgskolevegen 27, 7600 Levanger

Åpning av konferansen

Bærekraftig matforbruk. Hanne Torjusen, forsker II, Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, OsloMet og Gunnar Vittersø, forsker II, Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.

Hvordan undervise om bærekraft i mat og helse? Trond Åm, daglig leder Geitmyra Credo Trondheim.

Mat- og helselærerens didaktiske praksiser. Ingfrid Veka, Høgskulelektor, Høgskolen på Vestlandet.

Paneldebatt Hva skjer i mat- og helsefaget? Status for satsingen på praktiske og estetiske fag i Hurdalsplattformen.

Hva vet vi om smak og smaksutvikling hos barn og unge? Frida Felicia Vennerød-Diesen, forsker og forfatter av Smak! 

«Hva er smak?» Praktisk smaksforsøk Trond Åm, Geitmyra Credo.

Matglede og sunne matvaner. Karianne Espeset, spesialpedagog/ressurslærer, Skøyen barneskole, 4. trinn.

Samarbeid i mat og helse. Mats Gynnild, Hommelvik ungdomsskole

Digital verktøykasse for lærere i mat og helse. Brit Melting og Sigrid Bye-Bakke, Oi! Trøndersk mat og drikke

Oppsummering og avslutning