Mat- og helsekonferansen 2023: Tverrfaglighet, identitet og kultur
Mat- og helsekonferansen 2023 arrangeres på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold, torsdag 26. oktober. Tema for årets konferanse er tverrfaglighet i mat og helse, og maten og måltidets betydning for identitet og kultur.

Strømming av konferansen
Mat- og helsekonferansen 2023 sendes direkte på Universitetet i Sørøst-Norge sine nettsider 26. oktober kl. 09.30 – 17.00.
Dato: 26. oktober
Tid: 09.30 – 17.00
Sted: Campus Vestfold, Universitetet i Sørøst-Norge, Raveien 215, 3184 Borre
Plenumsprogrammet på konferansen foregår i auditorium A1-30 – Larvik, som ligger i hovedbygget. Her finner du kart over campus.
Program
Årets konferanse byr blant annet på spennende innlegg om tverrfaglighet og dybdelæring, matkulturelle minoriteter og presentasjon av det nye kapitlet om ultra-prosessering i kostrådene. I tillegg blir det lagt opp til praksisdialog med kollegaer i mat og helse og presentasjon av ny forskning på faget mat og helse.
09.00 – 09.30 Ankomst og registrering
09.30 – 09.45 Åpning av konferansen
09.45 – 09.50 Kulturelt innslag
09.50 – 10.30 Dybdelæring og tverrfaglighet
Bjørn Bolstad, seniorrådgiver og fungerende daglig leder ved FIKS, Universitetet i Oslo
10.30 – 10.45 Pause
10.45 – 12.00 Matkulturelle minoriteter
Introduksjon til tema: Kristin Gregers Eriksen, førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge
Muslimsk veiviser: Yasmin Elmousaoui og Zeynab Bouhedjeur
Romsk veiviser: Safira Josef
12.00 – 13.00 Lunsj
13.00 – 14.00 Parallellsesjoner
Parallell 1a) Praksisdialog del 1
Tema 1: Hvordan bruke matkulturelle minoriteter på egen skole som en ressurs i mat og helse-undervisning?
Tema 2: Hvordan bruke nærmiljøet i mat og helse-undervisning?
Parallell 1b) Forskning
Tema 1: Evaluering av de praktisk-estetiske fagene i fagfornyelsen, LK20
Tema 2: En smakebit av aktuell forskning på faget mat og helse
14.00 – 14.30 Tverrfaglig mat og helse
14.30 – 15.00 Pause
15.00 – 15.30 Nye kostråd: Kapittel om ultraprosessert mat
Elling Bere, professor og seniorforsker Folkehelseinstituttet/Universitetet i Agder
15.30 – 16.00 Kritisk literacy og multimodale tekster - elevers arbeid med "grønnvasket" markedsføring av junkfood
Kirsten Linnea Kruse, førsteamanuensis Universitetet i Sørøst-Norge
16.00 – 16.30 Spørretime - Få svar på det du lurer på om faget mat og helse
16.30 – 16.45 Oppsummering og avslutning
Slik kommer du deg til campus Vestfold
Tog
Med tog kan du gå av enten på Skoppum stasjon eller Tønsberg stasjon
- Fra Skoppum stasjon går det noen direkteruter med buss og andre som innebærer skifte av buss. Det tar 30-40 minutter fra stasjonen til campus.
- Fra Tønsberg stasjon går buss nr. 02 fire ganger i timen store deler av dagen. Det tar ca. 20 minutter fra stasjonen til campus.
Oppdaterte reisetider finner du her på Vestfold Kollektivtrafikk (vkt.no)
Fly
Du kan fly enten til Gardermoen eller til Torp, Sandefjord. Fra Torp er det jevnlige shuttlebusser til Torp stasjon.
Både fra Torp og Gardermoen kan du ta tog videre mot campus Bakkenteigen. I reisetid bør du regne én time fra Torp og ca. 2,5 time fra Gardermoen. Sjekk vy.no for detaljer.
Bil og parkering
Det er gratis parkeringsplasser ved campus. Parkering kun tillatt innenfor oppmerkede felt. Eget p-område for samkjøring krever gyldig oblat i vindu.
Både nordfra og sørfra på E18 tar du av i Undrumsdalskrysset, nr. 34. Fra E18 følger du skilting mot universitetet.
Kommer du med Bastøferga til Horten, følg Rv. 19 til du møter på skilting mot universitetet.
Presentasjon av poster
Forskere, studenter, undervisere og lærere fra grunnskole og høyere utdanning i mat og helse inviteres til å dele kunnskap, resultater og erfaringer på Mat- og helsekonferansen 2023. Forskningsfunn eller undervisningsopplegg presenteres som poster, og må meldes inn på e-post til Ingrid Laukeland Djupegot.
Beste poster premieres, og det deles ut en jury-pris og en publikumspris.
Vurderingskriterier for jury-pris
- Blikkfang
- Tydelig budskap
- Strukturert og gjennomarbeidet
- Faglig innhold med klar relevans for faget mat og helse
- Hensiktsmessig bruk av figurer, bilder, tabeller
- Helhetsinntrykk
Frist for påmelding av poster: 08. oktober 2023
Følgende informasjon inkluderes i e-post:
- Tittel på poster
- Navn og arbeidssted til forfattere
- Sammendrag av posterens innhold (maks 200 ord)
Postere vurderes fortløpende. Enkelte posterforfattere vil bli invitert til å gi en kort muntlig presentasjon av posteren.
På konferansedagen henges posterne opp utenfor konferanselokalet mellom kl. 09.00 og 09.30. Anbefalt minimum størrelse på poster er A2-format (42 x 60 cm).
Eksempler på postere som har blitt presentert på tidligere konferanser kan du se på matoghelse.org
Mer informasjon?
For spørsmål eller behov for ytterligere informasjon om konferansen, kontakt Ingrid Laukeland Djupegot.
Om konferansen
Mat- og helsekonferansen er en årlig konferanse som arrangeres i samarbeid mellom Mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet ved Høgskulen på Vestlandet og en høyere utdanningsinstitusjon som tilbyr utdanning i mat og helse. Årets utdanningsinstitusjon er Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold.