Mat- og helsekonferansen 2022
Mat- og helsekonferansen 2022 gjennomførtes i Levanger 3.november. Tema for konferansen var smak og bærekraft.
Program
Dato: 03.11.22
Tid: 09.00 - 17.00
Sted: Campus Røstad i Levanger
Høgskolevegen 27, 7600 Levanger
Åpning av konferansen
Bærekraftig matforbruk. Hanne Torjusen, forsker II, Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, OsloMet og Gunnar Vittersø, forsker II, Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.
Hvordan undervise om bærekraft i mat og helse? Trond Åm, daglig leder Geitmyra Credo Trondheim.
Mat og helse-lærerens didaktiske praksiser. Ingfrid Veka, Høgskulelektor, Høgskolen på Vestlandet.
Paneldebatt Hva skjer i faget mat og helse? Status for satsingen på praktiske og estetiske fag i Hurdalsplattformen.
Hva vet vi om smak og smaksutvikling hos barn og unge? Frida Felicia Vennerød-Diesen, forsker og forfatter av Smak!
«Hva er smak?» Praktisk smaksforsøk Trond Åm, Geitmyra Credo.
Matglede og sunne matvaner. Karianne Espeset, spesialpedagog/ressurslærer, Skøyen barneskole, 4. trinn.
Samarbeid i mat og helse. Mats Gynnild, Hommelvik ungdomsskole
Digital verktøykasse for lærere i mat og helse. Brit Melting og Sigrid Bye-Bakke, Oi! Trøndersk mat og drikke
Oppsummering og avslutning