Mat- og helsekonferansen 2025

Mat- og helsekonferansen 2025 arrangeres 13. november på Høgskulen på Vestlandet, campus Bergen. Tema for årets konferanse er kritisk tenkning i mat og helse.

kritisk tenkning_hovedbilde_web.jpg

Dato: 13. november 2025
Tid: 08.45 – 15.30
Sted: Høgskulen på Vestlandet, campus Bergen
Påmelding: Kommer!

Program

08.45 - 09.15 Ankomst og registrering 

09.15 - 09.45 Åpning av konferansen 

09.45 - 10.05 Tittel kommer
Christopher Sjuve, kokk og matskribent

10.10 - 10.30 Han tøffe som har det tøft
Vetle Olsen-Ryum, Rådgivning om spiseforstyrrelser  

10.30 - 10.50 Pause

10.50 - 11.30 Smak og digitale trender
Eli Kristin Aadland, Høgskulen på Vestlandet og Helen Gullbraa, Skranevatnet skole

11.35 - 11.55 Fra støy til klarhet: Kunstig intelligens, kritisk tenkning og helsebudskap
Sabrina Ionata De Oliveira Granheim, Universitetet i Innlandet

12.00 - 13.00 Lunsj 
 
13.00 - 13.30 Matallergi på skolekjøkkenet
Ingvild Gaare-Olstad, Regionalt senter for astma, allergi og overfølsomhet

13.30 - 13.50 Praktisk håndtering av allergi og intoleranse 
Vigdis Guttormsen, Universitetet i Agder

14.00 - 14.30 Pause

14.30 - 14.50 Praktisk arbeid med kritisk tenkning, vurdering og refleksjon: Erfaringer fra lærerstudenter i mat og helse
Camilla Sandvik, Nord Universitet 

14.50 - 15.10 Kritisk tenkning og bærekraft
Mette Nygaard Havre, Spis opp maten 

15.10 - 15.30 Avslutning

Påmelding

Informasjon kommer.

Presentasjon av poster

Forskere, studenter, undervisere og lærere fra grunnskole og høyere utdanning i mat og helse inviteres til å dele kunnskap, resultater og erfaringer på konferansen. Vi oppfordrer særlig lærere til å dele praktiske eksempler fra undervisningen, gjerne knyttet til tema kritisk tenkning. 

Forskningsfunn eller undervisningsopplegg presenteres som poster. En poster (plakat) er en visuell fremstilling av forskningsresultater, prosjekter, undervisningsopplegg eller andre praksiserfaringer. For å melde på poster sender du et skriftlig sammendrag av posterens innhold (maks 200 ord) på e-post til indj@hvl.no med følgende informasjon:

  • Tittel på poster
  • Navn og arbeidssted til forfattere
  • Sammendrag av posterens innhold (maks 200 ord)

Postere vurderes fortløpende.

Frist for påmelding av poster: 26. oktober 2025.

Alle postere presenteres i størrelse A1 (594 x 841 mm).

På konferansedagen henges posterne opp utenfor konferanselokalet mellom kl. 08.45 - 09.15. 

Beste poster premieres, og det er en publikumspris og en fagpris. Fagprisen har følgende kriterier:

  • Blikkfang
  • Tydelig budskap
  • Strukturert og gjennomarbeidet
  • Faglig innhold med klar relevans for mat- og helsefaget
  • Hensiktsmessig bruk av figurer, bilder, tabeller
  • Helhetsinntrykk

Eksempler på postere som har blitt presentert på tidligere konferanser kan du se her.

Jubileumsmiddag

Høsten 2025 fyller lærerutdanningen i mat og helse ved Høgskulen på Vestlandet 75 år. I den forbindelse vil vi invitere alle til en jubileumsmarkering med middag på HVL Campus Kronstad 12. november kl. 18.00 – 22.00. 

Mer informasjon?

For spørsmål eller behov for ytterligere informasjon om konferansen, kontakt Ingrid Laukeland Djupegot indj@hvl.no  

Om konferansen

Mat- og helsekonferansen er en årlig konferanse som arrangeres i samarbeid mellom Mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet ved Høgskulen på Vestlandet og en høyere utdanningsinstitusjon som tilbyr utdanning i mat og helse. Årets utdanningsinstitusjon er Høgskulen på Vestlandet.

HVL_logo_800px.jpg
LMHS_logo_800px.jpg
Logo_nasjonaltSenterMatHelseFysiskAktivitet_800px.png