Mat- og helsepodden

Mat- og helsepodden er en læringsressurs som er utviklet for bruk i mat- og helseundervisningen. Podkastserien tar utgangspunkt i kompetansemål etter 7. trinn, men flere av episodene kan også tilpasses for yngre og eldre elever. I videoen over får du en kort presentasjon av podkasten og hvordan denne kan brukes i undervisningen.


Om podkasten

Denne podkastserien tar utgangspunkt i kompetansemål etter 7. trinn, men flere av episodene kan også brukes for yngre og eldre elever. I den nye læreplanen i mat- og helse er bærekraft sentralt både som tverrfaglig tema og kjerneelement, og de første episodene i denne podkasten har bærekraft som overordnet tema. Etter hvert vil det komme flere episoder som tar for seg andre deler av læreplanen. Nye episoder publiseres på Spotify annenhver mandag i skoleåret

Til flere av episodene følger refleksjonsspørsmål og ideer til undervisningsopplegg, men som lærer står du selvsagt fritt til å bruke episodene slik du ønsker i undervisningen.   

Podkasten er utviklet av Karoline Nordal. Nordal er høgskolelektor ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag, HVL, og har mastergrad i Fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø. Karoline har flere års erfaring fra Smaksverkstedet (Folkelig), og har gjennom dette arbeidet reist rundt på ulike skoler og SFO i Bergen og formidlet matglede og matkunnskap til barn og unge. 

Innspill og erfaringer

Mat og helsepodden er en ny undervisningsressurs på mhfa, og vi vil derfor gjerne høre fra deg som har brukt podkasten i undervisningen. Erfaringer, innspill og andre kommentarer kan sendes til post@mhfa.no