Webinar: Naturens matressurser og bærekraft i barnehagen

Velkommen til det tredje webinaret i serien Matjungelen barnehage. Denne gang var temaet «naturens matressurser og bærekraft i barnehagen». Webinaret passer for deg som arbeider i barnehagen eller underviser i natur og mat og måltid rettet mot barn.

Program

  • Kort introduksjon og praktisk informasjon v/Nathalia Greffel
  • Naturens matressurser og bærekraft i barnehagen v/Tove A. Utsti, Kari W. Bøe og Inger W. Krempig

Webinaret vil bli holdt av 3 engasjerte fagpersoner som hører til UiT Norges arktiske universitet. De snakker om hva naturens matressurser er og hvordan man kan utnytte dette. Hvordan er dette bærekraftig? Og hva innebærer bærekraft i barnehagen?

Om innleggsholdere

Tove Aagnes Utsi er førsteamanuensis i naturressursfag ved UiT Norges arktiske universitet, institutt for arktisk og marin biologi. Hun underviser blant annet i naturfaglige tema ved barnehagelærerutdanningen. Forskningsinteressen er knyttet til biologiske ressurser og på hvilken måte de utnyttes til både læring, beite for dyr og mat for mennesker. Hun har publisert og formidlet både vitenskapelig og populærvitenskapelig innen biologi, samt naturfaglige tema tilknyttet skole og barnehage.

Kari Wallem Bøe er universitetslektor i pedagogikk ved UiT Norges arktiske universitet, institutt for lærerutdanning og pedagogikk. Underviser i pedagogikk på barnehagelærerutdanningen og videreutdanning. Hun har vitenskapelige og populærvitenskapelige publikasjoner og presentasjoner rundt barns opplevelser, erfaringer og læring i naturen, samt matlaging og måltid som pedagogisk aktivitet. Hun har lang erfaring som barnehagelærer og har vært kursholder i Fiskesprell og kurs om barn i naturen.

Inger Wallem Krempig er førstelektor i friluftsliv, UiT Norges arktiske universitet, idrettshøgskolen. Underviser innen natur, helse og bevegelse på barnehagelærerutdanningen samt på bachelor i friluftsliv. Hun har vitenskapelige og populærvitenskapelige publikasjoner og presentasjoner om barns læring og erfaringer gjennom aktivitet i naturen. Hun har også annen publisering, kursing og formidling om barn i naturen, blant annet NRK-serien Villmarksbarna

Flere webinarer

I denne webinarserien har det tidligere blitt sendt to webinarer. Temaene her har vært «pedagogisk arbeid med mat og måltid» og «matkultur og identitet». Ønsker dere å se disse foredragene ligger de publisert på Inspirasjon – Matjungelen. Følg med på mhfa.no for å få med dere påmelding til de to siste webinarene

Se tidligere webinarer

Se program for de planlagte webinarene