Webinar: MATMOT - Hvordan få barna til å tørre å smake?

Velkommen til det fjerde webinaret i serien Matjungelen barnehage. Denne gangen er temaet «matmot – hvordan få barn til å tørre å smake?». Webinaret passer for deg som arbeider i barnehagen eller underviser i mat og måltid rettet mot barn.

Program

  • Kort introduksjon og praktisk informasjon v/Nathalia Greffel
  • MATMOT – hvordan får barn til å tørre å smake? v/Siril Alm
  • Svar på spørsmål fra deltakere

Det er ikke lett dette med ny mat og barn. Mange opplever nok at barna ikke vil smake på ukjente råvarer og ukjente matretter. I dette webinaret får du lære om matmot, barns smaksutvikling og de ulike fasene, samt hvordan dere kan jobbe med dette i barnegruppen. Dere vil få innblikk i direkte eksempler på hvordan dere kan øke barnas matmot og hvordan smakspreferanser kan styrkes. 

Om innleggsholder

Siril Alm er forbrukerforsker ved matforskningsinstituttet Nofima. Hun har doktorgrad i hvordan det sosiale miljøet påvirker barns kosthold. I forskningsarbeidet inkludere hun barn aktivt og har samarbeid med både barnehager, skoler, SFO, myndigheter og hjemmemiljø i sine prosjekter. Hun er opptatt av at alle barn og unge skal ha muligheten til å spise sunn og trygg sjømat. Drivkraften i hennes forskning er nettopp å komme frem til strategier for hvordan man kan øke sjømatkonsumet blant barn og unge. 

Flere webinarer

Det har ved tidligere anledninger blitt sendt tre webinarer for Matjungelen barnehge. Temaene her har vært «pedagogisk arbeid med mat og måltid», «matkultur og identitet» og «naturens matressurser og bærekraft i barnehagen». Du finner opptak av disse webinarene i Matjungelen. Følg med på www.mhfa.no for påmelding til det siste webinaret i denne serien, 27. mai om. Tema for siste webinar blir «matlaging og barns medvirkning i barnehagen».