Mat i SFO

Her finner du som jobber i SFO matnyttig informasjon og inspirasjon!

Og har du tips eller kjenner til aktuelle tiltak eller prosjekter, kontakt oss gjerne: post@mhfa.no.

Matjungelen – oppskrifter og jungeltelegraf

På Matjungelen.no finner du sunne og gode oppskrifter utviklet spesielt for SFO. Du finner også spennende praksiseksempler i «Jungeltelegrafen». Matjungelen er et pilotprosjekt som foregår høsten 2017 og det er derfor andre deler av nettsiden som foreløpig kun er tilgjengelig for de som deltar i prosjektet. Utviklet av Folkelig, i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt og Høgskulen på Vestlandet, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Fra svinn til vinn

Les om hvordan Selnes skoles SFO får til å lage varmmat for kr 3,50,- per elev/dag. De har ansatt en kokk og får gratis mat fra butikken – mat som snart skal kastes eller har «skjønnhetsfeil».

Mat på bål

Les meir om prosjektet «Folkehelse og nærmiljøkvalitetar» ved Skogsvåg skule,  kor SFO-elevane sjølve har laga eit hefte om mat på bål. (Det er lenka til heftet på skulen si heimeside).

Inkludering gjennom måltidSFO frokost_300

Her kan du få ideer til hvordan samarbeide med hjem og nærmiljø om mat måltid, med erfaringer fra SFO ved Slettebakken skole.

Inspirasjon til utekjøkkenborge-sfo-steke-fisk

SFO ved Borge skole i Fredrikstad, også kalt 1317 Skøvven, er ute hele året og har lang erfaring med å lage mat i skogen. 

Barnas egen oppskriftsamlinghopp

Et hefte med sunne og gode varmretter utviklet for SFO av Horten kommune  gjennom HOPP –  «Helsefremmende Oppvekst i Horten kommune». Her er barnas medvirkning i matlagingen også sentral.

Læringsrik mat på AKS/SFO del 1 PDF del 2 PDFjuniorkokk

Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo kommune har laget heftet «Læringsrik mat på AKS» (AKS, aktivitetsskolen, er det samme som skolefritidsordningen). Her finner du mataktiviteter for mer matglede og språklæring.

Bra mat i barnehagen – og SFObramatibarnehagen

Oppskriftene i dette heftet for barnehagen egner seg og blir ofte brukt i SFO! Gode og fullverdige måltider som er enkle å lage og spesielt utviklet for barn.

Fiskesprell i SFOfiskesprell

Fiskesprell har et bredt utvalg av tilbud og materiell for SFO, inkludert gratis heldagskurs med både teori og praksis.

De beste fiskeoppskriftenefiskesprellkokebok

I denne kokeboken på nett har Fiskesprell samlet alle de beste oppskriftene for barn, og mange av rettene er utviklet av skoler og barnehager fra hele landet.

Hurra – en allergisk gjest! naaf-hurra-en-allergisk-gjest

Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har utarbeidet et hefte med praktisk informasjon knyttet til allergihåndtering for serveringssteder og institusjoner og andre som har et mattilbud.

Plakater – HåndvaskHandhygiene

«Ta den __ og la den vandre, fra den ene til den andre»… Last ned og print ut fin håndvaskplakat, som også kan synges! 

Tilbake til Mat og måltider i skolen