Header

Nyhetsbrev, juni 2015

Det nærmer seg sommerferie og senteret har hatt mye aktiviteter denne våren.

Senteret har fått en ny medarbeider, Sissel Øvrebø Semshaug, og det vil komme flere ansatte i løpet av høsten 2015 ettersom senteret får flere nye oppdrag. Vi har bidratt på en rekke konferanser og samlinger, og antall nye kontakter og aktuelle samarbeidspartnere øker stadig. Vi har denne våren hatt et tett samarbeid med Læringsmiljøsenteret om barnehagekonferansen som finner sted 25. november 2015. Påmeldingen åpnet nylig og konferansen er allerede nesten fulltegnet!

Vi jobber fortsatt med våre nettsider og flere nye ressurser er lagt ut. Noen av disse presenteres her i dette nyhetsbrevet.

 Vi ønsker dere alle en riktig fin sommer!

---

Sissel Øvrebø Semshaug
Sissel er fra 1. juni ansatt som Rådgiver ved Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet. Sissel er utdannet førskolelærer med fordypning innen fysisk fostring og har i tillegg en Bachelorgrad i Management fra Handelshøyskolen BI. 

Sammen for barnet
Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet og Læringsmiljøsenteret arrangerer i samarbeid en gratis barnehagekonferanse om barns fysiske og psykososiale utvikling, 25. november 2015 i Stavanger. Målgruppene for konferansen er: barnehager, helsestasjoner og PP-tjenesten.

Les mer

Fotspor
Utforsk nærmiljøet med Fotspor!
Legg ut på skattejakt med barna, følg en historisk vandring i byen, eller del dine hemmeligste soppsteder. 

Fotspor består av en mobilapp og et redigeringsverktøy som gjør det mulig  å lage fire ulike type turer. Ved bruk av mobilens GPS kobles tekst og bilder til bestemte steder

Les mer

Hvalen Våge
Spillet styrer du ved hjelp av kroppen foran et vanlig web kamera. Fungerer litt som WII eller Kinect


Spillet er gratis og kan tilpasses personer med ulike fysiske forutsetninger.

Passer for barn fra 5-10 år 

Se video           Les mer

Se så godt
Mange mennesker med kognitive funksjonsnedsettelser har vanskeligheter med å tilegne seg informasjon om mat og helse gjennom vanlige kanaler. Disse matfilmene er først og fremst laget for personer som ikke leser så godt eller som trenger hjelp til læring. 

Les mer